Innovatieprijs Tour de Force 2018

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor de Innovatieprijs 2018 van de Tour de Force. De aanmelding sluit op 27 april 2018. Een deskundige vakjury nomineert 5 inzendingen. Die zullen eind mei breed bekend worden gemaakt in diverse media.

De genomineerden moeten bereid zijn hun inzending op het Nationaal Fietscongres 2018 op 21 juni 2018 kort toe te lichten aan de congresbezoekers aan de hand van een korte videoboodschap die door ons wordt vervaardigd op lokatie. De congresbezoekers kiezen dan vervolgens één winnaar van de Tour de Force Innovatieprijs. Die winnaar ontvangt €10.000, te besteden aan het verder ontwikkelen en promoten van de betreffende innovatie. 

De vakjury hanteert de volgende criteria:

Het onderwerp van de aanmelding moet passen in de doelen van de Agenda Fiets 2020:
– Nederland toonaangevend Fietsland
– Meer ruimte voor de fiets in steden
– Kwaliteitsimpuls op drukke en kansrijke regionale fietsroutes
– Optimaliseren overstap fiets-ov-fiets en auto-fiets
– Gerichte stimulering van fietsen
– Minder fietsslachtoffers
– Minder gestolen fietsen
– Versterken kennisinfrastructuur
Zie ook het Programma op deze website.

Daarnaast moeten inzendingen gaan over projecten en oplossingen die recent zijn uitgevoerd of mogelijk binnenkort worden gerealiseerd. Andere aspecten waar de jury op zal letten zijn het innovatieve karakter, de kosten-effectiviteit, schaalbaarheid en maatschappelijk nut van de inzendingen.

U kunt ook innovaties van anderen dan uzelf aanmelden. Wij zullen dan zonodig contact opnemen met de betreffende personen.

De jury bestaat uit vijf gerenommeerde vakjournalisten op het gebied van mobiliteit (zie hiernaast).

Jury

Michiel Slütter
Voor de Fietsersbond doe ik als hoofdredacteur cross media verslag op onze site en in ons magazine van alles wat met fietsen en onze fietscultuur te maken heeft.
‘De fiets is zo vanzelfsprekend dat bijna vergeten wordt hoe bijzonder het is dat er zoveel wordt gefietst.’

Nettie Bakker
Ik werk als hoofdredacteur aan de vaktijdschriften Verkeerskunde en Verkeer in Beeld.
‘Een jury vol vakjournalisten, dat is een bijzondere samenstelling en daar doe ik graag aan mee. Reuze benieuwd naar de inzendingen waaruit we vijf inzendingen een eervolle nominatie zullen toekennen.’

Thalia Verkade
Ik schrijf voor De Correspondent over Mobiliteit & Stadsleven.
‘Fietsen draait voor mij om blijheid en vrijheid.’

Annemarie Visser
Ik ben hoofdredacteur van Tweewieler, het platform voor professionals in de tweewieler branche.‘Om onbezorgd te kunnen fietsen is de fietsvakhandel nodig, en voor de fietsvakhandel zijn projecten die het fietsen stimuleren positief. Een win-win dus!’

Ron Hendriks (juryvoorzitter)
Ik ben vakjournalist verkeer en vervoer, onder meer verantwoordelijk voor het tijdschrift Fietsverkeer en het nieuws op fietsberaad.nl (CROW-Fietsberaad).
‘Mooi, zo’n jury met uiteenlopende (fiets)specialisaties die het hele werkveld dekken. De Innovatieprijs krijgt er extra gewicht door.’